Meghívó a tudás teremtésének elősegítéséről szóló webináriumra

brigi küldte be időpontban

Ezúton tisztelettel meghívom Önöket a webináriumra, amely 2024. március 11-én 13:00 és 15:00 óra között kerül megrendezésre közép-európai idő szerint, és amely az invazív idegen fajokról és azok elleni védekezésről szóló tematikus értékelő jelentésben (Invazív idegenhonos fajok értékelése) azonosított tudáshiányokra és az új értékelések által támasztott igényekre összpontosít. 

Az 2030-ig tartó IPBES munkaprogram 3. célkitűzésének részeként, az IPBES jelenlet egy olyan weboldal kialakításán dolgozik, amely bemutatja a befejezett értékelő tanulmányokban azonosított tudáshiányokat, beleértve a nemrég zárult Idegenhonos, inváziós fajok tanulmányt is. A weboldal lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyen hozzáférjenek keressenek és szűrjenek a tudáshiányokkal kapcsolatban. A webinárium ezen oldal bemutatásával kezdődik. 

Emellett a webináriumon a tanulmány szakértői ismertetik az idegenhonos, inváziv fajok értékelése során azonosított főbb tudáshiányokat, és lehetőség lesz az azonosított hiányosságok hatékony kezelését célzó erőfeszítések és szükséges feltételek megvitatására.

A webinárium továbbá rövid áttekintést nyújt a biológiai sokféleség és a természet emberek számára nyújtott hozzájárulásainak monitorozásáról szóló módszertani értékelő tanulmány (a 2026-ban véglegesítendő Monitoring Assessment) ütemezéséről, folyamatáról, valamint az általános tudásigényekről. 

A részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet legkésőbb 2024. március 10-ig ezen a linken lehet megtenni.