Rólunk

A magyar szakértők az IPBES munkacsoportokban és szakértői csoportokban több ezer más szakértővel együtt dolgoznak a világ minden tájáról, köztük prominens kutatókkal, magasbeosztású kormányzati (USA, UK, Japán, stb), vagy kormányközi szervezetek (pl. UNESCO, UNEP) képviselőivel.

A szakmai irányítást végző 25 fős MEP-nek (Multidiszciplináris Szakértői Testület) az IPBES megalakulása óta mindig volt magyar tagja. A magyar kutatók aktívan részt vesznek a különböző munkacsoportok (Task Force) munkájában. Emellett a szakértőink koordináló vezető szerzőként, vezető szerzőként vagy szerzőként a már megjelent értékelő tanulmányok egyes fejezeteinek készítésében is jelentős szerepet játszottak. A folyamatban lévő tanulmányok szakértői között is találunk magyar vezető szerzőket.

Az NKFI Alap a magyar szakértők munkájához jelentős támogatást nyújt.  Az Ökológiai Kutatóközpont "A sikeres magyar részvétel biztosítása az Intergovernmental Platform on Biodiversity and Ecosystem Services munkájában" című pályázata 2015-től 2018-ig (ED-15-1-2015-0007), az  ’IPBES 2.0: A további sikeres magyar részvétel biztosítása az Intergovernmental Platform on Biodiversity and Ecosystem Services munkájában’ című pályázata 2018-2021 között (ED_18-1-2018-0003) támogatja az aktív magyar részvételt.

Munkatársaink az IPBES szakértők között