Az IPBES 11. Plenáris ülését Namíbiában tartják

brigi küldte be időpontban
Helyszín
Windhoek, Namíbia
Időpont
2024. december 10-16.

IPBES plenáris ülésének tizenegyedik ülését (IPBES 11) 2024. december 10-16. között Windhoekben (Namíbia) tartják.

Az IPBES 11. ülésszakot regionális konzultációk és az érintettek napja (Stakeholder Day) előzi meg 2024. december 9-én. Az ezekkel az eseményekkel kapcsolatos további információk később lesznek elérhetőek.

Az IPBES 11 plenáris ülésén a plenáris ülés többek között a biológiai sokféleség, a víz, az élelmiszer és az egészség közötti kapcsolatokról szóló tematikus értékelést (nexus értékelés), a biológiai sokféleség csökkenésének alapvető okairól, az átalakító változások meghatározó tényezőiről, valamint a biológiai sokféleséggel kapcsolatos 2050-es jövőkép megvalósításának lehetőségeiről szóló (átalakító változásokról szóló tematikus értékelés), valamint a biológiai sokféleségről és az ökoszisztéma-szolgáltatásokról szóló második globális értékelést előkészítő tanulmányt fogja megvizsgálni.

A plenáris ülés korábbi üléseinek előkészítése során szerzett tapasztalatokat figyelembe véve előkészítő folyamatot szerveznek, amely lehetővé teszi a dokumentáció finomítását és az IPBES 11-et megelőző informális konzultációkat.

Az előkészítő folyamatra vonatkozó további információkat, valamint a regisztrációs folyamatra és az ülés dokumentációjára vonatkozó információkat a későbbiek folyamán tesszük közzé.