Bemutatták az "Üzlet és Biodiverzitás Értékelő Tanulmány" társelnökeit

brigi küldte be időpontban

Az IPBES bejelentette, hogy kik lesznek az IPBES új, két éves az "Üzleti élet és a biológiai sokféleség értékelő tanulmány"-ának társelnökei. A módszertani tanulmány az üzleti élet biológiai sokféleségre, valamint a természet ember számára nyújtott hozzájárulásaira gyakorolt hatását és attól való függőségét vizsgálja. Az IPBES bemutatta azt a két intézményt is, amelyek közösen adnak otthont az értékelés technikai támogató egységének (TSU). 

Ximena Rueda Fajardo professzor (Kolumbia), Matt Jones (Egyesült Királyság) és Stephen Polasky professzor (USA) fogják vezetni a szakértő szerzők - köztük gyakorlati szakemberek - rendkívül interdiszciplináris csapatát, amelyet az IPBES multidiszciplináris szakértői bizottsága most állítja össze - ez a folyamat várhatóan 2023. április végére fejeződik be, amikor a kiválasztott szakértőket az IPBES honlapján bejelentik: www.ipbes.net.

Mint minden IPBES-értékelés esetében, a jelentés szerzői technikai, tudományos és adminisztratív segítséget kapnak egy TSU-tól. Az IPBES Elnöksége úgy döntött, hogy elfogadja a kolumbiai Alexander von Humboldt Intézettől, valamint az ENSZ Környezetvédelmi Programjának Természetvédelmi Világmegfigyelő Központjától (UNEP-WCMC - Egyesült Királyság) kapott ajánlatot, hogy közösen adjanak otthont a TSU-nak, és felkéri az Alexander von Humboldt Intézetet, hogy vállalja a konzorciumban a vezető szerepet.

További információk angol nyelven érhetők el itt